Avrupa’da Müslüman Aile Eğitimi (1)

Evlilik, hayatta bir insanın alabileceği en önemli ve en kritik bir karardır. Doğru insanı bulmak ve iyi insanla mutlu bir evlilik yapmak her gencin ve her anne babanın evlatları için en büyük...

Evlilik, hayatta bir insanın alabileceği en önemli ve en kritik bir karardır. Doğru insanı bulmak ve iyi insanla mutlu bir evlilik yapmak her gencin ve her anne babanın evlatları için en büyük hayalleridir.

            Bütün yaşanılan sıkıntıları zamana ve mekana vermek herkesin kolayına gelir. Eskideki ramazanları, bayramları, komşulukları, evlilikleri, kadın ve erkekleri anmanın ve yaşanılan zaman dilimini ve mekanını beğenmemenin şikayet edene hiç bir getirisi yoktur.

            Aslında aynada görülen kendisidir. Ne görmek istiyorsa yaşanılan da o olacaktır.

            Doğru insanla evlilik yapmanın yolu doğru insan olmaktan geçmektedir. Kişiliği oturmamış, ne istediğini bilmeyen, gelecek üzerine henüz yaşanmamış olgulara atıf yaparak beklentilerini üstte tutan bireylerin, ne mutlu olma ne de mutlu etme imkanları vardır.

            Evlilik, akabinde anne ve baba olmayı gerekli kılmalıdır. İyi bir anne ve baba olmak da öncelikle iyi eş olmaktan geçmektedir.

İyi eş olmak da ancak; sorumluluklarının farkında olmakla, güven verici hal ve hareketler yapmakla, işinin ehli olmakla mümkündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 499 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 268 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 151 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 99 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar