Başarı; altın kafeste sunulan kadeh misalidir!

Allah Teala, ölümü ve hayatı kimin daha güzel işler yapacağını denemek için yıpratıcı bir imtihan için yaratmıştır. Hayat her zaman sürprizlere gebedir. Her sürpriz insana ya büyük imkanlar...

Allah Teala, ölümü ve hayatı kimin daha güzel işler yapacağını denemek için yıpratıcı bir imtihan için yaratmıştır. Hayat her zaman sürprizlere gebedir. Her sürpriz insana ya büyük imkanlar ya da  içinde ateşten bir top sunmaktadır.

Başarı basamaklarında tek tek ilerleyen, fırsatları iyi değerlendiren, dünya mutluluğuna erip farkında olan her birey, bunca nimetlerin imtihan vesilesi olduğunu bilmelidir. Aksi takdirde vahyin belirttiği Karunlardan olma ihtimali yüksektir. O ki; Kassas suresi 78. ayetinde “ bunlar bana bendeki bir bilgi ve beceriden dolayı verilmiştir” demiştir.

Her arayanın aradığını bulması, istediği ne ise bilmesi ile mümkündür. Hayali büyük olan da hayali doğrultusunda gayret vermelidir. Ödüllerle ya da mutlulukla başarının tadını tatmış her birey “neden ben?” diye sormazken, başarısızlıklarında ve mutsuzluklarında “neden ben?” demektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 153 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar