Erkek olmak zordur!

Doğruyu eğride ayıran, hak ile batılı bize gösteren kitabın öğretisi, bize evlilik çağının bedenen, ruhen, fiziken ve aklen ergin yani olgun görülmesi olarak tarif eder. Zira bu belirtiler görülen gence...

Doğruyu eğride ayıran, hak ile batılı bize gösteren kitabın öğretisi, bize evlilik çağının bedenen, ruhen, fiziken ve aklen ergin yani olgun görülmesi olarak tarif eder. Zira bu belirtiler görülen gence eğer yetim ve bakılıyorsa bütün malı teslim edilecektir.

Bu zaman aynı zamanda evlenebilme çağıdır. Artık malını ve kendisine emanet edilecekleri korumalıdır. Bunun için erkek yada kadın olması fark etmemektedir.

Evlilikle öncelikle beylere hanımları, akabinde de evlatlar anne ve babaya bir emanet olarak verilecektir.

Sahip olduklarını savunabilme yetisine sahip, aklı başında, doğruluğu ve güvenilirliğini ispat etmiş olan gençler, doğru bilgiler ile beslenmeleri akabinde daha sağlıklı yuvalar kuracak, sağlam bir sözleşme olarak bilinen evlilik akdine daha sadık kalacaklardır.

Evlilikde iki kişinin birbirlerine iyi ve kötü günde beraber olmaları, beklentilerin göz ardı edilmemesi ve ortak akla uygun hareket etmeleri gerekliliği üzerine verilmiş sözler vardır.

Rahman inananları Nahl suresi 91. Ayetinde şu şekilde uyarır: “Sözleştiğiniz zaman Allah için verdiğiniz sözü yerine getirin ve bir de Allah’ı kendinize kefil ederek sağlamlaştırdığınız yeminlerinizi bozmayın. Allah ne yaptığınızı bilir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 153 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar