Hayat seçimlerden ibarettir

Her birimiz seçtiğimiz hayatın figüranlığını yapmaktayız. Tekrarladığımız her söylem bir zaman sonra eylem haline geçmeye mahkumdur.Seçimlerimiz bizi ya zelil eder ya da vezir. Bizi üstün kılan...

Her birimiz seçtiğimiz hayatın figüranlığını yapmaktayız. Tekrarladığımız her söylem bir zaman sonra eylem haline geçmeye mahkumdur.

Seçimlerimiz bizi ya zelil eder ya da vezir. Bizi üstün kılan seçtiğimiz hayatı en güzel şekilde yaşayanları örnek almak, onlar gibi yaşama gayreti içine düşmektir.

Seçimlerimizi yapmadığımız hiçbir olgu bize ne mutluluk ne de başarı katar. İç huzur ancak seçimini bilinçli yaptıklarımıza verdiğimiz emekle aynı orantıdadır.

Eş, iş, aş, arkadaş seçimlerimizdir. Eşini iyi seçen sükûna, işini iyi seçen rahata, aşını iyi seçen sağlığına, arkadaşını iyi seçen de kimliğine kavuşmuştur.

En büyük hedefimiz; hayatta yalnız kalmamak, huzurlu bir birey olmak, insan olmak, insan kalmak ve insan ölmek olmalıdır. Zira hayvan olanı Hak Teâlâ muhatap almamaktadır.

İnsan kalma mücadelesi; görmekle, akıl etmekle, dinlemekle olur. Zira, gözler görmek, kulaklar nasihat dinlemek, kalpler de gerçeği anlamak için yaratılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Herkes evlenir ama aile olamaz! 30 Ağustos 2018 | 500 Okunma Mutlu anne mutlu anlar yaşatır! 25 Ağustos 2018 | 272 Okunma Medeniyet dediğimiz tek dişi kalmış canavar mı? 16 Ağustos 2018 | 154 Okunma Şiddetin her türüne ‘hayır’ 09 Ağustos 2018 | 102 Okunma Zahmet olmadan rahmet olmaz! 02 Ağustos 2018 | 251 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar