Yunus'u nasıl anlamalıyız?

Kitap günümüz bugün. Hiç aklınıza geldi mi? Kaç şehir kitabı yazıldı? Kaç ilin, ilçenin, köyün tarihi, içtimaî dokusu ela alındı? Saymak mümkün değil ama az olduğunu...

Kitap günümüz bugün. Hiç aklınıza geldi mi? Kaç şehir kitabı yazıldı? Kaç ilin, ilçenin, köyün tarihi, içtimaî dokusu ela alındı? Saymak mümkün değil ama az olduğunu biliyoruz. Belediyelerin, valiliklerin hazırlattığı, yazdırdığı kitapların içinde ciddi diye ele alabileceğimiz kaç tane çıkar?

İsmail Özmel'in Geçmişten Günümüze Niğde (111 s.) ve Doğduğum Şehir Niğde (107 s.) kitaplarına dikkatinizi çekmek istiyorum.

Şair ve yazar İsmail Özmel, 1933 doğumlu. Heyecanını hiç yitirmemiş. Akpınar dergisinin kurucusu o. Daha önce Dünden Bugüne Niğdeli Şair ve Yazarlar'ı üç cilt olarak çıkardı. Niğde için yapamayacağı yok. Niğdeliler İsmail Özmel'in kadrini kıymetini biliyorlar mı?

Her toprak kendi insanına sahip çıkmalıdır. Nasıl olsa "O bizim; dursun bir kenarda!" savsaklığıyla geçiştirilmemelidir.

İsmail Özmel Hocamızın Yunus Emre Tetkiklerine Eleştirel Bakış  (312 s.) kitabı, bütün araştırıcıların elinde olması gerekir.

  Yunus Emre bizim ruhumuzdur. Yunus'u yüreğimize nakşetmeliyiz. Yunus Emre kitabıyla yüreğimizi bezeyen İsmail Özmel, Yunus'u alışılagelenin dışında ele alıyor. Kayda değer notları var. "Her Şairi Şahsi Kalıbı İle Ölçmek" başlıklı değerlendirmesinde, bir hususa işaret ediyor:  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar