Yine darbe (mi?)

Yine darbeyle uyandık, desek yeridir. Kumpasa uğramış eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı darbe olmazdı" dedi.Bu sözü öyle bir zamanda etti ki... Muhalefet erken...

Yine darbeyle uyandık, desek yeridir. Kumpasa uğramış eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı darbe olmazdı" dedi.

Bu sözü öyle bir zamanda etti ki... Muhalefet erken seçim için bastırıyor, iktidar ise, seçimler zamanında yapılacak, diyor. İki taraf da ısrarlı.

Tam bu sırada, İlker Başbuğ ortaya çıkıyor ve Adnan Menderes'i hatırlatıyor.

Menderes'i hatırlatmak, bir faciayı da hatırlatmaktır.

İlker Başbuğ'un yüreği yanık. "Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs" suçlarını işlediği iddiasıyla 8 Ocak 2012'de tutuklanıyor. Dikkat ederseniz, iktidardakilerine yönelik 17/25 Aralık 2013 kumpasları öncesi. Başbuğ ne zaman hapisten çıkıyor? 7 Mart 2014'te. Yani Fethullahçılar rüşvet belgelerini yayınlayarak iktidardakilerin ayağına bastıktan sonra... Başbuğ'un hapiste tutulmasının bir manası kalmıyor!

O hapse girerken R. T. Erdoğan başbakandı ve Başbuğ için: "İlker Başbuğ'un tutukluluğunu 'terör örgütü mensubu' diyenleri tarih affetmez." dedi (1 Şubat 2013). Ama tutuklanmasının önüne de geçmedi. İstese geçebilir miydi? Geçerdi. Şimdiki gibi... Bir sözü yeterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar