'Yandaşlar' bile rahatsız

Binali Yıldırım'ın "Diyarbakır'da, "PeKeKe Cumhuriyeti"ne gitmiş gibi PKK'nın dilini kullanması, ölümüne Reis, ölümüne Ak Parti diyen bazı "yandaşlar"ı bile rahatsız etti.

Yeni Akit'te Rasim Elibol "'Kürdistan' kelimesi bizim için oldukça hassas bir kelime. / Binali Bey her ne kadar bunu 'siyasi bir bölge'yi işaret etmek için kullanmamış olsa da, öyle gözüküyor ki yanlış anlaşılmaların önüne geçilememiştir. / Şu bir hakikat: Kaş yapayım derken göz çıkarmayla sonuçlanabilecek bu tür beyanlarda bulunmanın hiç kimseye bir faydası yok." diye yazdı ("Atatürk'ün davetindeki 'Kürdistan mebusu'!" (13 Haziran 2019).

Yazar atıp tutmuyor. "Ne olmuş yani!" demiyor. Gerçekçi. Edebiyat okumanın, kitaba derin dalmanın faydası. Muhakeme yürütme kabiliyeti kazanmak öyle kolay değil.

Mustafa Kemal'e dayandırılıyor Binali'nin akıl dışı, mantık dışı sözleri.

Siz hiç Osmanlı Döneminin idarî yapısını incelediniz mi? M. Kemal Millî Mücadele'ye başladığında idarî yapımız nasıldı ve İstanbul'da son Meclis-i Mabusan'da nerelerin milletvekilleri bulunuyordu?  Millî Mücadele sanmayın ki, yalnız Ankara'da şekillendi; İstanbul da bu şekillenmeye dâhildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar