Vladimir Putin'in tuzaklarına dikkat!

Türkiye, Kafkasya'da, denklemde yer almazsa Rusya beklenmedik yerde bir oyuna girer.  Vladimir Putin hiçbir surette "ortak" istemiyor. Türkiye'nin dâhil edilmesinin ayrı bir antlaşma ile mümkün olabileceğini söylüyor. Ve bir şey...

Türkiye, Kafkasya'da, denklemde yer almazsa Rusya beklenmedik yerde bir oyuna girer. 

Vladimir Putin hiçbir surette "ortak" istemiyor. Türkiye'nin dâhil edilmesinin ayrı bir antlaşma ile mümkün olabileceğini söylüyor. Ve bir şey daha söylüyor: Ancak Azerbaycan topraklarında gözlemci olabilir. Azerbaycan demek Türkiye demek... Zaten varız.

Azerbaycan'ın ısrarına rağmen biz dâhil edilmediğimize göre, bu vaziyet, "O topraklar Ermenistan'ın…" demek anlamına geliyor mu; gelmiyor mu?!

Artık tükenen Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın yalvarması, Putin'in "İmzalayın şunu!" demesiyle -şimdilik- savaşı bitiren bir ateşkes metni ortay çıktı.

Son maddesine dikkat: "Tarafların mutabakatıyla Nahçıvan Otonom Cumhuriyeti'ni Azerbaycan'ın batı bölgelerine bağlayan yeni yol açılacaktır."

Savaş bu yolun açılması için yapılmıyor, işgal edilen toprakların kurtarılması için yapılıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar