'Vahdettin'de peşin hükümlüsünüz?!...'

Fikir fikri açar. Tartışabilmeliyiz. Yıllar yılı biz burada tartışmayı hep öne çıkardık. En ağır mektupları dahi verdik. Verecek cevabı olmayanlar yazı yazamaz! Dünkü, Vahîdettin, Mustafa Kemal, Lozan merkezli yazım üzerine bir mektup aldım. Aynen vereceğim...

Fikir fikri açar. Tartışabilmeliyiz. Yıllar yılı biz burada tartışmayı hep öne çıkardık. En ağır mektupları dahi verdik. Verecek cevabı olmayanlar yazı yazamaz!

Dünkü, Vahîdettin, Mustafa Kemal, Lozan merkezli yazım üzerine bir mektup aldım. Aynen vereceğim. Sonra bizim de sözümüz olacak:

"Merhaba. / Sizin Lozan yazınıza göre Sultan Vahdettin safın teki. Atatürk'ü İngilizler istediği için gönderiyor, Millî Mücadele'yi başlatacak asker olarak göndermiyor diyorsunuz. O zaman Sultan kendi sonunu getirecek Mustafa Kemal'i tanıyamamış mı oluyor? İngiliz topları Vahdettin'e çevrildiyse üzerinde bir baskı var demektir. Meselâ İngilizler neden aynı topları Mustafa Kemal'e çevirmediler? İngilizler, Fransızlar geri çekile geri çekile Anadolu'ya kadar kovaladılar. Neden işlerini tam bitirmediler? Biz Kurtuluş Savaşı'nı Yunan'a karşı verdik. Ama Sultan'ın düşmanları İngiltere, Fransa idi. Sultan asker değil. Anadolu'ya, teşkilata liderlik edecek bir asker gönderdi. Mustafa Kemal'den önce de nicelerini gönderdi. Para lâzımdı gönderdi. Bu arada İngilizleri ve Fransızları oyalıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar