'Türkiye Nereye Gidiyor?'

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" adını verdikleri yeni rejimin ne getirip ne götürdüğünü anlamak için okuyacağınız ilk isim Prof. Dr. Kemal Gözler'dir.

Türkiye'nin hukuk sistemini, hâliyle Türkiye'de "adalet"i ilimden taviz vermeden masaya yatıran, diyebilirim ki tek ilim adamımız.

"Yukarı"sı  acaba Prof. Dr. Kemal Gözler'in yazdıklarını okuyor mu? Saray'da hukuk kurulları var. Onlara inceletiyor, "Arkadaş! Sen taraflısın, kasıtlı yazıyorsun. Yanlışın şunlar şunlar..." diyebiliyor mu?

Maalesef, kendilerinden değilsen; düşmansın. Yeni sistem bunu getirdi.

Bir ilim adamı ne muarızdır, ne muhaliftir ne muvafıktır, ne yandaştır, ne düşmandır, ne dosttur. İlimde "vicdan" yoktur, "his" yoktur; tespit vardır.

 Prof. Dr. Gözler, 2019'da yazdığı makalelerini "Türkiye Nereye Gidiyor?" başlığı altında bir kitapta topladı. Kitabın alt başlığı "Akademi ve Hukuk Üzerine Gözlemler ve Eleştiriler". 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar