Türk birliği için TKAE'nin yeri

Türkler iki koldan savaşta. Türkiye Suriye ve Irak'ta (Libya'yı da katabiliriz); Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da vuruşuyor. Türkiye'de ne anlatamadık biliyor musun? Türk birliğinin gerekliliğini... İslâm birliğinden...

Türkler iki koldan savaşta. Türkiye Suriye ve Irak'ta (Libya'yı da katabiliriz); Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da vuruşuyor.

Türkiye'de ne anlatamadık biliyor musun? Türk birliğinin gerekliliğini...

İslâm birliğinden bahsediliyor. Başarabiliyorsan itiraz yok. Müslüman, Müslümanla dayanışma istemez mi? Ama önce yakından uzağa yol alınması gerekir.

Maalesef ülkemizde yine bir deprem oldu. İzmir çevresi şiddetle sallandı. Kayıplarımız var, binalarımız yıkıldı. Yunan adalarında da yıkım var.  İki çocuğun hayatını yitirdiği haberi hangimizin yüreğini dağlamadı?  Felaket gelince ve soy ve din ayırmıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı bizimkini aradı, "Yardıma hazırız." dedi. Karşılıklı iyi niyet gösterildi. Fransa bile hemen telefona sarıldı, "Nasıl yardım edebiliriz?" dediler. Ne güzel değil mi?

Gönül isterdi ki, bütün dünyada "insan"lar dayanışsın; ama, soy ve din farkı bir gerçek. Bu fark, birbirimize başka türlü bakmaya sebep olmasın, diyorum sadece.

Diyeceğim o ki; önce Turan!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar