'Tek Adam' yönetimi nasılmış?!

Diktatörlüğe çarpıcı bir örneği Ertuğrul Özkök verdi. Gazete yönetiminin itiraz etmemesi de şaşırtıcı. Yazar kendisinden beklenmeyecek bir çıkış yapıyor. Verdiği...

Diktatörlüğe çarpıcı bir örneği Ertuğrul Özkök verdi. Gazete yönetiminin itiraz etmemesi de şaşırtıcı. Yazar kendisinden beklenmeyecek bir çıkış yapıyor. Verdiği örneğin, ülkemizde "birini" çağrıştırması için, satır aralarını şifrelerle döşüyor. O şifrelere geleceğiz. O örneği okuyalım:

"Balaton Gölü'nün adını duyunca, geçmişte beni çok etkileyen bir kitap aklıma geldi.

Ünlü Fransız siyaset bilimcisi Prof. Maurice Duverger, 1980 yılında 'Les Orangers du Lac Balaton' isimli bir kitap yayınladı.

Türkçesi 'Balaton Gölü'nün Portakal Ağaçları'ydı...

Kitabın adı, 1950'li yılların başlarında, Macaristan'ın hâlâ Stalinist bir yönetim altında bulunduğu yıllarda geçen gerçek bir olaydan esinlenmişti.

Stalinci Komünist Parti yönetimi bir gün Balaton Gölü kenarına portakal ağaçları dikmeye karar verir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar