Tarikatlar ve kölelik sistemi

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir tarikat şefinin sapıklığı ortaya çıkınca açıklama yapma gereği duydu. O "gerekliliği" gören elbette Saray. Deniyor ki:"Diyanet İşleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir tarikat şefinin sapıklığı ortaya çıkınca açıklama yapma gereği duydu. O "gerekliliği" gören elbette Saray. Deniyor ki:

"Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve bir çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı yakından takip etmekteyiz... / Allah'ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir. / İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Bütün bu cinsî sapıklıklar öteden beri biliniyordu. Tarikat ve cemaat yapılanmasına karşı bir söz yok. Asıl bunun üzerinde durmak gerekir. Geçmişte her şeyi çok açık yazdım.

R. T. Erdoğan'ın, din adına konuşanlara dair sözlerini vereceğim:

"Son zamanlardaki bazı ortaya çıkıp da din adına ahkâm kesenler var ya, bu noktada da açık net söylemem lâzım... Bir Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere karşı konuşmak hakkımdır... Herkese diyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, ilâhiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı. İbadete varıncaya kadar, beşerî münasebetlerimize varıncaya kadar bütün ilişkilerine varıncaya kadar bunları anlatmaları lazım..."

"Cumhurbaşkanı" R. T. Erdoğan, 11 Mart 2018 günü genel başkanı olduğu Ak Parti'nin Bolu il kongresinde bunları söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar