Sınırsız bir ülke olmalı dünya!

Yayılmacı Ermeni grupları kim neden şımartıyor? Önce bunu Ermenilerin düşünmeleri lâzım. Dağlık Karabağ'da hak iddia ediyorlar ama işgal ettikleri alan hak iddia ettikleri alanın iki misli. Eğer onları...

Yayılmacı Ermeni grupları kim neden şımartıyor? Önce bunu Ermenilerin düşünmeleri lâzım. Dağlık Karabağ'da hak iddia ediyorlar ama işgal ettikleri alan hak iddia ettikleri alanın iki misli. Eğer onları itekleyenler "Şimdilik durun!" demeselerdi, daha ileri gideceklerdi. Çünkü 1990'lı yılların başlarında Azerbaycan Türklerinin inancından ve yüreğinden başka bir şeyleri yoktu. Elde silah olmayınca ne inanç yetiyor ne yürek...

Ermenileri sahaya sürenler, "Dur!" dedikleri yerde çıban başı bırakıyorlar ki, ne Ermenistan onsun, ne Azerbaycan. Ve hatta Azerbaycan'ın canı Türkiye de çıban başının cirahatından nasibini alsın. Pek dillendirilmiyor ama İran'ın da tedirgin olması isteniyor. Çünkü asıl Türk nüfusu İran'da. Hem de şuurlu bir nüfus, (Şu anda İran'ın Tebriz merkezli yöresinde, kalplerin Azerbaycan için attığını, hemen her gün Ermenistan'ın ve Ermenistan'dan yana tavır koyan Tahran yönetiminin protesto edildiğini biliyor musunuz? Hatırlatırım, sadece İran sınırları içinde kalan Güney Azerbaycan'da en az 30 milyon Türk'ten da gayri doğuda Türkmenistan'ın uzantısı Türkler de yaşıyor.)

Ermenistan'ın başındaki Paşinyan'ın, bakmayın siz Batı'ya Rusya'dan daha fazla göz kırpıyor denmesine... Yanı başında Rusya var ve 1990'lı yıların başında Azerbaycan topraklarını asıl işgal edip Ermenistan'a veren de Ruslar.

Azerbaycan Hazar Denizi kıyısında... Zengin Petrol ve gaz yataklarına sahip. Nereye kadar küstürülebilir? 10 milyon Azerbaycanlı, diğer yandan Azerbaycan için bir olan İran'daki Türkler.

Azerbaycan şu anda kendi topraklarını kurtarmak için harekâtta... Putin, savaşa tek taraflı fazla müdahil görünmemek için, "Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü içinde Ermenistan'a karşı sorumluluklarımız var. Fakat çatışmalar, Ermenistan topraklarında yapılmıyor. Rusya anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını her zaman yerine getirir. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la sürekli temas halindeyim. Rusya'nın müttefik olarak sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda bir soru işareti yok." diyor.

Bakmayın siz Putin'in asıp kesmesine... O, fazla açıldığının farkında. Bir yerde kendisini de frenlemek gerektiğini düşünüyor. Belarus meselesi... Batı alttan alta körüklüyor. Günlerdir devlet başkanlarına, dolayısıyla Rusya'ya karşı gösteriler sürüyor. Belarus, Batı ile Rusya arasında tampon. Beyaz Ruslara Batı el atar ve kendi tarafına çekerse, Rusya büyük sıkıntıya girer. Ukrayna'da Batı'ya yüzlerini dönenler Putin'e karşı tavırlı. Hele Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın sorgusuz sualsiz ilhakı, Ukraynalıların en derin yarası.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar