SETA'nın andıcı!

SETA Vakfı'nın hazırladığı "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" raporu infiale yol açtı.Saray'a yakın bir kuruluş olan SETA'nın raporunda, Türkçe yayın yapan...

SETA Vakfı'nın hazırladığı "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" raporu infiale yol açtı.

Saray'a yakın bir kuruluş olan SETA'nın raporunda, Türkçe yayın yapan uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye'deki muhaliflerle aynı dili kullandıkları iddia ediliyor. İsimler de veriliyor. Hani 28 Şubat'ta bir "Andıç" lafı alıp yürümüştü. SETA açık açık fişlemiş. Bir düşünce kuruluşu olduğunu iddia eden vakıf daha özenli çalışma yapmalıydı.

Belli ki rapor ısmarlama. Bu rapor delil gösterilerek, soruşturmalar, tutuklamalar gelebilir!

İstanbul'da Abdülhamit zamanında İranlıların, kendi ülkelerinin insanlarını "uyandırmak" için gazete çıkardıklarını biliyor musunuz? Eğer Abdülhamit Türkiye'de İran'a yönelik bir gazete çıkarılmasına izin veriyorsa İran üzerine hesabı olmadığını söyleyebilir miyiz? Konuya geleceğim ama başka söyleyeceklerim var.

Vambery (1832-1913), çok önemli bir Türkologdur. Macar Yahudisi. Hakikaten Türklere sevgisi farklı. 19. yüzyılın ikinci yarısında Türkistan'ı dolaşmıştır.

Abdülhamit, Vambery'nin İngilizler hesabını çalıştığını bile bile onunla dostluk kurmuştur. Çünkü kendi lehine yazdıracak. Bundan daha önce bahsettim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar