'Şehitleri neden yâd ettin!' davası

Tarihte ünlü savunmalar vardır. Hiç şüpheniz olmasın Türk basın yayın tarihinde Murat Ağırel'in savunmasının ayrı bir yeri olacaktır.Milâttan Önce 477-399 yılları arasında yaşayan...

Tarihte ünlü savunmalar vardır. Hiç şüpheniz olmasın Türk basın yayın tarihinde Murat Ağırel'in savunmasının ayrı bir yeri olacaktır.

Milâttan Önce 477-399 yılları arasında yaşayan Sokrates savunmasında "adalet" dersi verir:

"Asıl sormamız gereken sorular: 'İyi nedir? Doğru nedir? Adalet nedir?' olmalıdır. Öğüdümü tutarsanız, düşüncelerinizde Sokrates'ten çok, hakikat olsun. Kişinin uğrayacağı gerçek felâket ruhun çürümesidir. Bu yüzden, adaletsizliğe katlanmak insana, adaletsiz bir iş yapmaktan daha az zarar verir. Adaletsizliğin kurbanına değil; adaletsizliği yapana acımamız gerekir."

Sokrates, Murat Ağırel'in çabasını 2500 yıl önce görmüş. Murat asıl kanunsuzlukları, yolsuzlukları, din adına dine mugayir tavırları ortaya döktü. Sokrat ne diyor:

"Canınız sıkılmasın ama hakikat şudur ki, devlette görülen birçok kanunsuz, haksız işlere karşı doğrulukla savaşarak size veya herhangi başka bir kurula karşı giden hiçbir kimse ölümden kurtulamıyor."

Murat Ağırel, şehit MİT'çilerimizin "ifşa" edildiği iddiasıyla tutuklandı ve ceza verildi. Bu görünen yüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar