Ruslar Türklere 'izin' verecek mi?

Karabağ'da Türkler ilerliyor. Gelen haberler böyle... Çok merak ediyorum, Rusya Türklere nereye kadar "izin" verecek?Ermeni kaynakları Dağlık Karabağ'ın merkezini Türklerin bombaladığı haberlerini yayıyorlar. Bakü...

Karabağ'da Türkler ilerliyor. Gelen haberler böyle... Çok merak ediyorum, Rusya Türklere nereye kadar "izin" verecek?

Ermeni kaynakları Dağlık Karabağ'ın merkezini Türklerin bombaladığı haberlerini yayıyorlar. Bakü ise bu haberlere "yalan" diyor.

Dağlık Karabağ, eski yapısı itibarıyla otonom bölge olarak Azerbaycan içinde kalıyor. Ermenistan'dan Laçin koridoruyla ayrılıyor.  Bütün bölgeler hemen hemen alındı, Dağlık bölgeye çok az mesafe kaldı. Dağlık bölgenin Ermenistan'la asıl irtibatı, Laçin koridoru. Ekranlarda harita sık sık gösteriliyor. Fark etmişsinizdir, Hazar'a bakan tarafın öbür yüzü diye kısaca tarif edeyim.

Ruslar oldum olası Türklere karşı ihtiyatlıdır ve bütün hedefleri de Türklerdir. Birkaç sebebi vardır hedefe Türklerin konmasının... Birincisi sıcak denizlerin kapısı biziz.

İkincisi, "Konstantinopolis". Kolaylık olsun diye "İstanbul'un fethi" diyoruz ama, İstanbul, sonraki isim. Biz Konstantinopolis'i aldık. Konstantin'in şehrini yani... İstanbul de gerçi aynı isimden bozma; ancak, bizim dilimizin kelimesi.

Ruslar Konstantinopolis üzerinden Hristiyan oldular. Ortodoksluğun merkezi burası. Moskova, Fener'e sıkışmış Patrikliği ekümeniklik (Hristiyan birliğinin liderliği) görmek istemedi ve ayrıldı. Araları açık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar