Putin'in niyeti belli?

Adana Mutabakatı'nı öne çıkarmak, Şam yönetimiyle doğrudan temasa geçmek anlamına gelir mi, gelmez mi?PKK, Beşşâr Esad'ın babası Hafız Esad'ın desteğiyle büyümüş ve Türkiye'ye...

Adana Mutabakatı'nı öne çıkarmak, Şam yönetimiyle doğrudan temasa geçmek anlamına gelir mi, gelmez mi?

PKK, Beşşâr Esad'ın babası Hafız Esad'ın desteğiyle büyümüş ve Türkiye'ye saldırmıştır. PKK Suriye'nin ikinci ordusu gibiydi. Abdullah Öcalan Suriye'de Hafız'ın kanatları altında kendisine hayat bulmuştur.

Şimdi PKK yine sahnede. ABD ve Rusya'nın dolaylı iş birliği, Siyonistlerin perde arkası desteğiyle 911 km.lik Suriye sınırı boyunca "devlet" kurmaya kalkıştı... Neyse ki, şimdilik, 911 km.'yi, 500 km.'lik sınıra indirebildik. O kalan kısma da, PKK/PYD'yi bitirebilmek için, asker yığdık. Bekliyoruz. Tabiî ABD ve Rusya -ve hatta İran- izin verirse... Efelenmeyelim, gürlemeyelim. ABD ve Rusya "Buyurun bitirin şunları!" demeden bir şey yapamayız.

Dün bahsettiğimiz gibi, Demirel Cumhurbaşkanı, Ecevit başbakanken, Ankara'nın sabrı taşmış ve Şam'a kesin tavrını koymuştur. Hulûsi Turgut, bu dönemde bütün olup bitenleri "130 Günlük Kovalamaca-Abdullah Öcalan'ı Yakalamak için Üç Kıtada Sürdürülen Büyük Takibin Belgeseli" kitabında ayrıntılı anlatır. (Doğan Kitap,  2009, 318 s.) (Hulûsi Turgut'un bu eserinin devamı, bahsettiğim gibi, bizim "İmralı'daki Konuk" kitabımızdır. Bu kitabımız da Abdullah Öcalan'ın, 1999'da, İmralı'daki muhakemesinin belgeselidir. Duruşmaları yerinde takip ettim. Tek kaynaktır.)

Bu dönemi bilmeden 20 Ekim 1998'de Adana'da neden böyle bir mutabakata varıldığı anlaşılamaz.

Hafız Esad, kendince PKK'yı, ASALA'yı beslemesine Müslüman Kardeşler'i sebep gösteriyordu. Güya Türkiye Müslüman Kardeşler'e kol-kanat geriyor. O dönemle bu dönemdeki suçlamalara dikkat: O zaman Müslüman Kardeşler, şimdi IŞİD. IŞİD'in bizden destek aldığı ara ara dile getirilmiştir. Müslüman Kardeşler deseler inandırıcılığı olabilir, ama IŞİD asla!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar