PKK mevsimi açtı!

PKK mevsimi açtı! Kuzey Irak'ta iki askerimiz şehit düştü. Yaralanalar var.Geçen seçim öncesinde Kandil tartışılıyordu. Askerlerimiz Kuzey Irak'a girdiler ve gıdım gıdım ilerlemeye başladılar....

PKK mevsimi açtı! Kuzey Irak'ta iki askerimiz şehit düştü. Yaralanalar var.

Geçen seçim öncesinde Kandil tartışılıyordu. Askerlerimiz Kuzey Irak'a girdiler ve gıdım gıdım ilerlemeye başladılar. Biliyoruz, coğrafî şartlar, kara operasyonuna pek elverişli değil. Bununla beraber, her gün uçaklarımız havalanıyor, her taşına bomba yağdırıyoruz. Halk neredeyse PKK'nın bütün kamplarının adını öğrendi. Sokakta koşuşturan çocuklara, "PKK'nın kamplarını sayın!" deseniz, size "Avaşin, Lolan, Zap, Metina..." diye saymaya başlarlar. Hatta "Şimdiye kadar kaç defa bombaladık?" diye sorsanız, rakam bile verirler!

O kadar çok sefer yaptık, o kadar çok sığınak, barınak, cephane bombaladık ki, Allah göstermesin, PKK bu kadar barınak, sığınak, cephaneliğimizi bombalasa, Türkiye dağılmıştı!

Abartımın bir hedefi olduğunu anladınız. Kuzey Irak'ta belli merkezlere asker yığdığımız, haftasını bulmadan kamplar, sığınaklar bombaladığımız hâlde neden netice alamıyoruz?

ABD (=Siyonistler) faktörünü göz ardı etmemekle beraber, Irak Hükûmeti'nin ülkenin bütününde otorite kuramaması/kurmak istememesi, PKK'nın hayat bulmasında en mühim sebeptir. İran'a ayrı bir başlık açmak lâzım ama şimdi "Lâ havle!.."  çekiyorum. İnanın, İran, "Ben PKK-PJAK terörüyle mücadeleye sizin gibi her şeyimle varım." dese, kesin netice alınacak. İran mücadeleyi sınırlı tutuyor, kendi askerlerine ateş açılmışsa, mevzi bir harekât başlatıyor, sonra durduruyor. Hâlbuki Ankara, birlikte mücadele için ne kadar ısrar ediyor. Mezhepçiliğin gözü kör olsun! (Dün gelen haberlere göre; İranlı bir bakan açıklamış; Türkiye-İran sınırında ortak operasyon yapacakmışız. Bu kaçıncı haber? Duy da inanma!)

Bilmiyorum ilk mi? Irak Hükûmeti'nin askeriyle, PKK çatışmış. İki Irak askeri hayatını yitirmiş. Çatışma Sincar'da. ("Şingal/Şengal" da diyorlar ama oranın adı, Barzanîcilerin, PKK'lıların bir oyunu. Kendilerine mal etmek için "Şengal" uydurdular. Bahsetmiştim. Büyük Selçuklu'nun hükümdarı Sultan Sancar, Sincar'da doğmuştur. Doğduğu yerin adı, "Ahmed" adına eklenmiş ve Sultan bu adla anılmıştır.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar