Olanlara ulaşmamız lâzım

ABD'de "Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu" varmış. Bizi kınamış. Niye mi? PKK'ya karşı harekât başlattığımız için. Dışişlerimiz de ciddî ciddî cevap vermiş; "Siz...

ABD'de "Uluslararası Dini Özgürlükler Komisyonu" varmış. Bizi kınamış. Niye mi? PKK'ya karşı harekât başlattığımız için. Dışişlerimiz de ciddî ciddî cevap vermiş; "Siz PKK'lısınız!" demeye gelen sözler etmiş.

Batı ülkelerinden hangisi bizim ülkemizi savunmamızı, terörün önüne geçmemizi haklı görmüştür?

Dinî hürriyetler meselesinde her yıl rapor yayınlayan bu ABD'li kuruluşa Dışişleri sormalıydı... PKK'nın hangi dinî faaliyetini engellemişiz?!

PKK'nın temel felsefesi Maxizme dayanır. Marxizimde din yoktur. Burada hatırlattım... PKK militanlarına dağlarda yer altlarında, mağaralarda, çadırlarda dinsizlik dersleri verilmiştir. Bunu bizzat eski PKK'lılardan dinledim. Biri kalkmış itiraz etmiş, sonra canını zor kurtarmış. Kendisinden dinlemiştim. Bir Güneydoğu ilimizde sokakta ayakkabı satıyordu.

HDP/PKK'ya oy veren dindar kesim yok mu? Var. Aşiretçilik zihniyetiyle oy veriyorlar. Sol kesimden de nihilist, tahripkâr inançları için oy atanlar yekûn tutuyor. 6 milyon oyun kaçta kaçı "aşiretçi-Cahiliyeci" zihniyetle oy verenler ve kaçta kaçı sol-neo liberal kesimden? Bizim anlamamız gereken hâl budur. İmam hatip açtım, bakın işte tabelaları da mahallî dille yazıyor, mahallî dille türkü dinletiyorum, mahallî dille eski PKK'lıları ekrana çıkartıyorum, demekle olmuyor.

PKK'nın imajı, dışarıda, koskoca Türkiye'nin önünde... Bu meselenin sosyolojisi, psikolojisi iyi tahlil edilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar