Nefret suçunu işleyenler kimler?!

Önceki gün Hrant Dink'in katledilişinin 14. yıldönümüydü. Bizim yayınladığımız haftalık haber gazetesinde kendisiyle arkadaşımız Ayşe'nin yaptığı röportajın tamamını...

Önceki gün Hrant Dink'in katledilişinin 14. yıldönümüydü. Bizim yayınladığımız haftalık haber gazetesinde kendisiyle arkadaşımız Ayşe'nin yaptığı röportajın tamamını "Azınlıklar vitrin malı değildir" başlığıyla verdim. O başlık Hrant'ın, mülakatında söylediği "Türkiye gayrimüslim vatandaşlarını sadece vitrininde sergileyebileceği kadarıyla benimsiyor." sözünden mülhem.

Hrant'la haberleşirdik. Muhtemelen önce ben aradım, röportaj sözünü aldım, sonra Ayşe konuştu.

 "Hepimiz Ermeni'yiz" grubu var. Ölüm yıldönümünü fırsat bilip kin kusarlar.

Daha önce biri kin kusmak için bir yazımdan alıntı yapmıştı. 2 Şubat 1914 günü çıkan "İslâmcı beslemesi ateist!" başlıklı yazıma girip okuyabilirsiniz.

O kişiye "ateist" dedim. Suçlamadım. Kendisi "ateist" olduğunu söylemişti.

Biz de Hrant'la karşı karşıya geldiğimiz oldu. Müteveffa çok konuşurdu. Ekranlardan inmezdi. Dikkatleri üzerine çekerdi.  Yanlış yazmayayım, suçlamış olmayayım, diye kendisine "Bu söylediklerin doğru mu?" mealinde sorardım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar