Neden ısrarla imam hatip?

R.T. Erdoğan, "İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik." diyor.Kendileri imam hatipler derneği başkanı veya bir imam hatip mektebi müdürü değil; Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve bir partinin...

R.T. Erdoğan, "İmam hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik." diyor.

Kendileri imam hatipler derneği başkanı veya bir imam hatip mektebi müdürü değil; Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve bir partinin başkanı.

İmam hatipler bir ihtiyaçtan dolayı açılmıştır. İmam ve dinî bilgileri verecek hatip yetiştirecektir.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Laiklik din özgürlüğünün teminatıdır. Dinî hayatı garanti altına alan geniş bir hürriyet zemini verebilir de diyebilirsiniz. Tersi düşünürseniz dinin önündeki engel de diyebilirsiniz. Mesele bizim kavramlara yüklediğimiz anlamdır." der. Laiklik üzerine daha fazla sözleri de var; geçmiş icraatı telafi etmek ister. İnsanlarımız çok incinmişlerdi.

Bunlar kabul ama bir reisicumhur, bütün kesime hitap etmesi, bütün kesimin derdini dert edinmesi, çağın bütün gereklerini ülkesi için düşünmesi gerekirken, Malatya'da öyle bir konuşma yaptı ki, kelimenin tam anlamıyla irkildim.

Onun nazarında varsa imam hatip yoksa imam hatip. Öyle ki; bütün okullar kapatılsın, bir imam hatip kalsın!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar