Milliyetçilik neden tartışmaya açılır?!

İnsanın ülkesini, ait olduğu milleti sevmesi, asabiyetine bağlı kalması nerede suç! Bu bağlılıkları bir saldırı aracı olarak kullanılırsa, "milliyetçilerin saldırısı" kategorisine girer mi?...

İnsanın ülkesini, ait olduğu milleti sevmesi, asabiyetine bağlı kalması nerede suç! Bu bağlılıkları bir saldırı aracı olarak kullanılırsa, "milliyetçilerin saldırısı" kategorisine girer mi? Niye girsin!

Biliyorsunuz, "Biri" "milliyetçiliği ayaklarının altına" almıştı. O "İslâmcı" cenahtan. Sol-libaral cenahtan da saldırılar var. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bizim ülkemizde görülür ve dört bir taraftan saldırıya rağmen, özümüz sağlam ki, yine ayaktayız. "Türk'üm" demenin suç sayıldığı bir ülkedeyiz. Halbuki kurucu unsur Türk, etnisiteleri bir çatı altında toplayan ve bütünleştiren, etnisiteler arası geçişleri kolaylaştıran Türk; ama itilen kakılan yine Türk! İç ve dış düşmanlar, Türk'ü ezdiklerinde gayelerine ulaşacaklar. Batı da böylece "Şark Meselesi"ni kökünden halledecek!

Bu konuya "tekrar" neden gerdim?

Birileri ABD'deki "Trump, milliyetçi mi vatansever mi?" tartışmasından hareketle vatanseverlikle milliyetçiliği karşı karşıya getirmek istiyorlar.

Batı kavramlarıyla düşünürseniz, farklı çizgilere savrulursunuz. Milliyetçiliği Fransız İhtilâli'yle başlatırsanız, yine aynı tartışmaların içine girerseniz. Ama, birçok defa bu köşede yazdığım gibi, Türk tarihinde ulaşabildiğiniz en geriye doğru gittiğinizde böyle bir tartışmanın abesliğini görürsünüz. (Türk Adını Silme Planı'nda, Türk'e Dönüş serisinde ilim adamlarımızın görüşlerini de alarak ayrıntılı yazdık.)

Prof. Dr. Fuat Keymen'ın, Trump'la ilgili yazısından:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar