​​​​​​​Libya'nın Türk damarı

Libya'ya asker gönderileceği belli. TBMM vaktinden önce toplanacak. Tezkere geçmesi gerekiyor. Reis, bilmiyorum, yeni sistemde iki satırla bunu hallederdi. Demek ki mesuliyeti bölüştürmek istiyor.

Türkiye'nin müdahil olacağı bir yerde, dostumuz dediklerimiz bile "düşman" tarafına geçer.

Suriye'de görüyoruz. Rusya saldırdıkça saldırıyor. Halep'i yerle bir etmişti, şimdi İdlib'i yerle bir ediyor. Putin insanlıktan çıkmış. Çocuk mu, kadın mı, yaşlı mı, sivil mi, asker mi, militan mı, hiç umurunda değil; bomba yağdırıyor. Böyle netice alınırsa "sağlıklı" bir bütünlükten, "sağlıklı" bir devletten bahsedilebilir mi? Suriye'de zaten devlet diye bir organ yok. Rusya'ya bağlı bir "çete bölgesi" var. Birileri hâlâ "Esad'la görüşülsün!" diyor. Rusya baş aktör, yanında İran ve Lübnan Hizbullah'ı yer alıyor. Türkiye'ye düşmanlık besleyen Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudî Hanedanı'nı da saymalıyız. Hepsiyle birden görüşmek gerekir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar