'Kısıt' ve 'ceza' rejimi

Halk TV ve Tele1 muhalif kanallar. RTÜK, 5 gün karartma cezası verildi. "yandaş" değilse "ceza" gelecek!Muhalif partileri kapatamadıkları için, seslerini kısmanın yollarını arıyorlar. Muhalif partilerin seslerini duyurabildikleri...

Halk TV ve Tele1 muhalif kanallar. RTÜK, 5 gün karartma cezası verildi. "yandaş" değilse "ceza" gelecek!

Muhalif partileri kapatamadıkları için, seslerini kısmanın yollarını arıyorlar. Muhalif partilerin seslerini duyurabildikleri birkaç kanal var; öne çıkan kanallar Halk TV ve Tele1... Şimdilik ikisini karartıyorlar.

RTÜK Başkanı, kendisiyle bir mülâkatta bir partinin de genel başkanı olan Yeni Rejim'de tek söz sahibi zat için ne demişti:

"Sayın cumhurbaşkanımız tarafından bir telkin ve talimat olmadı ama olursa devletimizin başıdır, onun talimat ve telkinleri devletimizin bütün organlarını ilgilendirir, emir telakki eder, 'Başımızın üstünde' deriz."  (16 Mayıs 2020)

"Emir"i bırakın, ihsas etmesi yetiyor.

"Ubudiyetçiler" nazarında "ülü'l-emr" ne derse odur. Bunların anladıklarının, Kur'ân-ı Kerîm'de belirtilen "ülü'l-emr"le hiçbir ilgisi yoktur. (Nisâ, 4/58 , Nisâ, 4/59 ve Nisâ, 4/83 ayetlerinin üzerinde düşünülürse, "Yukarı"ya ubûdiyetle "ülü'l-emr" arasında kurdukları bağın tartışmaya açık olduğu anlaşılacaktır. İnceleyin, araştırıcıların da bir hükme varamadıklarını görürsünüz. Eski mutlak idarelerde, hükümdarlar, ulemayı kendi saflarında yoruma zorlamışlar ve sözlerinin dinlenmemesini Allah'ın kelâmına isyan gibi göstermek istemişlerdir. Zamanımızda kimilerinin "Yeni Osmanlılık" kamuflajının altında "padişahlık" ısrarlarındaki bir sebep budur.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar