Kılıçdaroğlu-dürüstlük

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir aradaydık. Sadece gazetemizin yazarlarıyla yemekli toplantıda buluşunca, daha özele inme, daha ayrıntılı konuşma ve aklımızdan geçeni sorma şansımız oldu.

İlk intibaınız size "dürüst bir lider." dedirtiyor. Şu sıra en ihtiyaç duyduğumuz bir kavram "dürüstlük".  

Ayrı fikir dünyasından gelmememiz hakikatleri örtmüyor. Aynı toprakta belendik, aynı sularda yunduk. Memleketimiz bir, mayamız bir...

Hedef ne? Müreffeh bir Türkiye, barışçı bir Türkiye, cezbeden bir Türkiye... Teferruata saplanıp kalamayız. 

Yeri değildi, orada bunu sormadım... CHP'nin, HDP'ye oy veren kesimlerini Türkiye bütünlüğü içinde eritmede çok ama çok mühim bir rolü var, diyemeyeceğim daha; olmalı diyeceğim. HDP'yi kavralayacak ("kavrayacak" demiyorum!) bir pozisyonu belirlemelidir.  

Önce CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal'i iyi tahlil etmek, hiçbir tarafa çekmeden, çağının içindeki problemleri nasıl çözdüğünü, nasıl bir vaziyet aldığını idrak etmek şart. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar