Kazanmaya mecburuz

Türkiye, kararlılığını gösterdi ve Suriye'ye bir daha girdi. Şimdiye kadar PKK'dan ve IŞİD'den temizlenen alandan 7,5 kat daha büyük bir alan, PKK'dan temizlenecek. Cerablus, El-Bab, Afrin gibi yerlerde nispeten engebeli alanlar...

Türkiye, kararlılığını gösterdi ve Suriye'ye bir daha girdi. Şimdiye kadar PKK'dan ve IŞİD'den temizlenen alandan 7,5 kat daha büyük bir alan, PKK'dan temizlenecek. Cerablus, El-Bab, Afrin gibi yerlerde nispeten engebeli alanlar vardı. Yeni hedef alınan yerler daha düz.

Askerimize ve askerimizle birlikte hareket eden bütün mahallî güçlere Allah'tan muvaffakıyet diliyorum.

Bizim için harekât elzemdi. Tehlike yakın zaman için de, uzak zaman için de çok büyüktü. ABD (ardında elbette İsrail var) uzak ve yakın hesaplarla PKK/YPG'ye destek verdi. "Kürt" demeleri bahane. Marxist militan grubunun Kürtlerle ne alakası olabilir?! Etnisite kullanılmaktadır sadece.

Destek "mazlum"a ise, mazlum olan bütün Suriye halkı. Neden bir etnisite adı kullanılarak PKK/ YPG'ye destek sağlanıyor? PKK/YPG'nin işgal ettiği alanlardan en az 500 bin etnisite sürülmüştür ve bunların 200 bini Kürt'tür.

Yakın hedef PKK'ya öncelikle bir otonomi kurdurmak. Uzak hedef ise, İsrail'in emellerine ulaşması, için Türkiye'nin zayıflatılması ve hatta bölünmesidir. Bunu hiç kimse inkâr edemez.

İsterdim ki, Suriye'nin kuzeyine harekât, tamamen yerli güçlerle olsun ve Türkiye sadece organizasyonu yürütsün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar