'Katli vacip' diyebilirler

Kendi dışındakileri "düşman" gören iktidar kanadı,  Türkiye'yi alenen böldü. En tehlikelisi "beka" için seçime girenler, karşısındakilere "katli vacip" diyebilirler.Bir cemaat mensubu olduğu...

Kendi dışındakileri "düşman" gören iktidar kanadı,  Türkiye'yi alenen böldü. En tehlikelisi "beka" için seçime girenler, karşısındakilere "katli vacip" diyebilirler.

Bir cemaat mensubu olduğu sarığından cübbesinden, şalvarından belli imam, muhalifleri "kâfir" ilan etmiyor muydu?

Ne yaparlarsa yapsınlar Ak Parti içinden bir parti kesin geliyor. Başı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu çekiyor. İkinci bir parti yok. Yeni kurulacak parti içinde faal bir isimle görüştüm. Öyle "Daha önce kurdular da ne oldu, söndü gitti." denecek bir hazırlık değil; hesaplar çok ince yapılıyor.

İki gündür, 29 Nisan 2002'de, haftalık Türkhaber gazetesinde kapak yaptığımız "Erdoğan'ı kim büyüttü?" haberi üzerinde duruyoruz. Ak Parti 3 Kasım 2002'ten beri iktidarda.

Bir vesika niteliğindeki o haber üzerinde yine duracağız. Dün, R. T. Erdoğan'ın, Refah Partisi'nin İstanbul İl Başkanı'yken memleketi Rize'de 22 Mayıs 1992'de yaptığı bir konuşmasının kaseti, Show TV'nin akşam haberlerinde yayınlanmış, ortalık karışmıştı. Bu öyle gizli çekilmiş bir kaset falan değil; halka hitap ediyor. Zamanında kimse üzerinde durmamış ama Ak Parti'yi kurduktan sonra baktılar iktidara yürüyor, kaseti verelim yayınlansın dediler. Genelkurmay bile mahkemeye vermişti.

O zaman Türkhaber'de, muhbir arkadaşımı iki gazeteciye Nazlı Ilıcak ve R. T. Erdoğan'ın ilk parladığında kitabını yazan Ruşen Çakır'a göndermiş, bu tartışmalarla ilgili fikirlerini sordurmuştum. Nazlı Ilıcak hararetle R. T. Erdoğan'ı savunmuştu. Nereden nereye... O, şimdi "FETÖ"den mahpus.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar