Kaftancıoğlu neden 'Atatürk' demiyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu neden "Atatürk" demiyor, "Mustafa Kemal" diyor? C. Kaftancıoğlu, gayretli, çalışkan, sözünü esirgemeyen ve kendi doğrusunda ısrar eden bir politikacı....

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu neden "Atatürk" demiyor, "Mustafa Kemal" diyor?

C. Kaftancıoğlu, gayretli, çalışkan, sözünü esirgemeyen ve kendi doğrusunda ısrar eden bir politikacı. Geçmiş sözlerine bakarsak sosyalist/komünist ideolojiden geldiği anlaşılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu bütün bunları bildiği için olacak C. Kaftancıoğlu'ndan hiç hoşnut görünmüyor.

Av. Halit Çelenk, sol cenahın mitidir. 12 Mart'ta da 12 Eylül'de de "korkusuzca" "davasını" savunmuştur. Dikkat "davasını" diyorum.

Baki Tuğ, Deniz Gezmiş ve iki arkadaşının 1971'de muhakeme edildiği davanın savcısıydı. Bir kitabı var: "APO'dan Barzani'ye Terör ve Açılım" (Boğaziçi Yayınları). Geçmişte bu kitaptan bahsetmiş, sözü D. Gezmiş ve arkadaşlarının idamına getirmiştim. Yazı çıktıktan sonra Baki Tuğ beni aramış, "Avukatları isteselerdi, onları kurtarabilirlerdi, meseleyi getirip Marxist-Leninist düzene dayadılar." demişti.  Baş avukatı Halit Çelenek'ti.

Eski Türkiye Komünist Partili Mihri Belli "İnsanlar Tanıdım" kitabında D. Gezmiş için: "Tozdan dumandan fermanın okunmadığı günlere doğru hızla ilerliyorduk. Herkes gibi o da bir yıl önce cebinde taşıdığı kitap Leninizmin İlkleri'ydi. Son görüşmelerimizden birinde cebinden Marigella'nın Şehir Gerillası adlı kitabını çıkardı. 'Yaman bir adam', dedi; 'Okurken hep seni düşündüm o da Komünist Partisi'nin oportünist çizgisine karşı çıkmış, sonra şehir gerillacılığında karar kılmış." diye yazar.

Serpil Güvenç, Halit Çelenk'in kızıdır. D. Gezmiş ve iki arkadaşının idamından sonra Halit Çelenk ve bir avukat arkadaşı eve gelirler. Serpil Hanım, hemen daktilonun başına oturur. İdam sırasında D. Gezmiş ve arkadaşlarının tavrını, sözlerini babası anlatır o yazar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar