İslâmı bilseydik böyle mi olurdu?

İnternete tarikat, cemaat maddeleriyle girseniz çok sayıda yazım çıkacaktır. 15 Temmuz öncesi tarikatlar ve cemaatler masaya yatırılmalı diye belki ilk yazan da biziz.Diyanet İşleri Başkanlığı, bütün...

İnternete tarikat, cemaat maddeleriyle girseniz çok sayıda yazım çıkacaktır. 15 Temmuz öncesi tarikatlar ve cemaatler masaya yatırılmalı diye belki ilk yazan da biziz.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bütün yanlışlarına rağmen el altından cemaatler ve tarikatlar raporu hazırlamıştır. Cemaatlere ve tarikatlara karşı değil ama önemli bir hususu ortaya koyuyor, eksiğini ve fazlasını bir bir sıralıyor. Burada vermiştim.

Biliyorsunuz bir tarikat lideri daha sapıklıktan gözaltına alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı çok sert bir açıklama yaptı. Saray emir vermese, Diyanet böyle bir açıklamaya gitmezdi. İnşallah bundan sonra tarikatlar ve cemaatler ciddî ciddî masaya yatırılır. Tarikatların, cemaatlerin suyu çıktı. Derneklerle vakıflarla devam edelim, derseniz, onları da gördük; sapıklar çok kolay nüfuz ediyorlar.

İslâm dinini doğru anlamak için doğru kitapları seçmeliyiz.

Râgıb el-İsfahanî ünlü İslâm bilgini. 1010'da ölmüş olabileceği üzerinde duruluyor. İsfahanî, Kur'ân'ın anlaşmasına kafa yormuş ve "Müfredâtu Elfazi'l-Kur'ân"ı kaleme almıştır. İsfahanî'nin bu çok ama çok mühim eserini son olarak Mustafa Yıldız Türkçeye kazandırdı: "Müfredât - Kur'ân Kavramları Sözlüğü" (Çıra Yayınları, 1064 s.)

İsfahanî, ağırlıklı olarak müfessir ve dilci. En önemli eserlerinden biri "Müfredat"tır. Bu eserinde, önceki yazılanların tertibinden farklı bir yol takip etmiştir. Diğerleri Kur'ân surelerinin dizilişini esas alırken, Müfredât'da Kur'ân'da geçen bütün kelimeler, alfabetik sırayla izah edilmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum