İslâm eşittir başörtüsü mü?!

Sığ denizde kulaç atıyoruz. İslâm, bir başörtüsüne indirgenerek tartışılıyor. Ecevit'in TBMM'deki tavrı hâlâ gözlerimin önünde...Merve Kavakçı, Fazilet Partisi'nden milletvekili...

Sığ denizde kulaç atıyoruz. İslâm, bir başörtüsüne indirgenerek tartışılıyor.

Ecevit'in TBMM'deki tavrı hâlâ gözlerimin önünde...

Merve Kavakçı, Fazilet Partisi'nden milletvekili seçtirildi. Yemin için TBMM'ye geldi. Yanında da Nazlı Ilıcak var.

(Nereden nereye... Merve Kavakçı büyükelçi yapıldı. Kızları Saray'ın himayesinde. Nazlı Ilıcak ise, hapse tıkıldı. Muhalefeti keskindi. FETÖ metö bahane. Cemaat'le ne alâkası olabilir! Darbe teşebbüsünden, çok değil üç ay önce "Bu Fethullah var ya!..." diye başlasaydı, "yandaş" gazetelerde baş köşe verilecek, ekranlarda baş yorumcu olacaktı! Mümtaz'er Türköne de sadece ve sadece keskin kaleminin kurbanı...)

18 Nisan 1999 seçimlerinde, iki başörtülü TBMM'ye girmişti. Başörtüsünde ısrar eden Merve Kavakçı idi. 3 Mayıs günü yemin törenine, kalabalık destekçiyle gelen Merve, Nazlı Ilıcak'ın koruyup kollamasında salona girer girmez Fazilet Partisi sıralarından büyük bir alkış koptu. DSP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler. O seçimde CHP baraj altında kaldığı için, TBMM'de temsilcisi yoktu.

Bülent Ecevit başbakandı. Merve içeri girince Ecevit kürsüye yürüdü, geçici TBMM Başkanı Ali Rıza Septioğlu'ndan Merve Kavakçı'yı dışarı çıkarmasını istedi. Septioğlu çıkarmayınca, kendisi usûl üzerine konuşacağını söyledi. Tiki oynuyor muydu, aklımda değil, çok sertti, "'Türkiye'de özel yaşamda kadınların giyim kuşamına başörtüsüne kimse karışmıyor. Ancak burası özel yaşam alanı değildir. Devletin gelenek ve kurallarına burada görev yapanlar uymak zorundadır. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz!" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar