İmam hatip vebali

Suriye'de, harekâtımızın ne kadar süreceği belirsiz. Halkın gözünü operasyona çevirdiği bir anda birileri yine cep doldurmaya girişir, birileri yine fırsat bu fırsat cemaatleri, tarikatları, partinin/Saray'ın...

Suriye'de, harekâtımızın ne kadar süreceği belirsiz. Halkın gözünü operasyona çevirdiği bir anda birileri yine cep doldurmaya girişir, birileri yine fırsat bu fırsat cemaatleri, tarikatları, partinin/Saray'ın uzantısı vakıfları mekteplere sokmayı hızlandırır, kendi imam hatip cemaati için yeni arayışlara girer, diğer mekteplere üvey evlat muamelesi yaparsa, halkın kaybedileceği bilinsin!

Samimiyetle söylüyorum... İmam hatipler meselesi çok baş ağrıtıyor ve daha ağrıtacak.

Millî Eğitim Bakanlığı, imam hatipleri bütün eğitim dallarına teşmil etmek için seferber olmuş.

Defalarca yazdık/yazdılar... İmam hatiplerin fonksiyonu farklı. Din eğitimi merkezli mektepler. İlahiyat fakültelerinin de zemini. Siz ise hem imam ve hatip yetişsin, hem de müspet ilimlerde âlim, diyorsunuz.

İmam hatiplerde fen ve sosyal bilimler programı uygulamaya başlamışlardı. Baktılar netice alamıyorlar; "Akademik Destek Programı" diye bir programı devreye soktular. Din Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün 27 sayfalık programını bir okusanız, nasıl uçtuklarını görürsünüz. Hedefe 2071 yılını (Malazgirt Zaferi'nin bininci yıldönümü) koymuşlar!  Bozuk Türkçeleriyle diyorlar ki:

"Yükseköğretim kurumlarıyla yapılacak iş birlikleriyle İmam Hatip Okullarındaki çocuklarımızın bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek için bilim, kültür ve sanat alanlarındaki akademisyenler tarafından verilecek farkındalık ve vizyon etkinlikleri düzenlenecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar