İfşa-Badeci Şeyh

Günümüzün iktidarını özetleyen iki kitap önümde. İkisi de cemaatlere dair. Ama nasıl? Hayretler içinde kalacaksınız. Kitabın biri Toygun Attila'nın "İfşa"; diğeri, Timur Soykan'ın "Badeci Şeyhin Sır Odası".

Toygun'u da Timur'u da bir televizyon programında dinledim. Kitapları konuşulmuştu. Anlattıklarında, olmaz bu kadarı demiştim. Kitapları görünce, şaşkınlığım daha da arttı.  Biz batmışız!
Toygun Atilla kitabına, eşi İdil'e, anacığına ve diğer yakın kişilere teşekkürle başlıyor. Dikkat ettiyseniz bir kitap üzerinde duruyorsam, ithaf edilen kişiyi muhakkak anarım. 
Timur Soykan ithaf etmemiş. Nasıl ithaf etsin ki... Din adına müptezelliği bütün açıklığıyla ve üstelik Badeci Şeyh'in ağzıyla, müritlerin anlattıklarıyla, mahkeme kayıtlarıyla bir bir ortaya koyuyor. 
Aman dikkat! Önünüze cemaat çıkabilir! Tarikat çıkabilir! diye neden sık yazıyorum! Okumalarımızdan dinin nasıl ifsat edildiğini bildiğimiz için.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar