'Hukuk'un sefaleti

Türkiye'de, hukuk eğitiminde tam bir sefalet hüküm sürüyor. İlâhiyat eğitimi ise zenginlik içinde yüzüyor.Bu sözler Prof. Dr. Kemal Gözler'in. Yeni referandumdan sonra kurulan yeni nizama "Elveda kuvvetler...

Türkiye'de, hukuk eğitiminde tam bir sefalet hüküm sürüyor. İlâhiyat eğitimi ise zenginlik içinde yüzüyor.

Bu sözler Prof. Dr. Kemal Gözler'in. Yeni referandumdan sonra kurulan yeni nizama "Elveda kuvvetler ayrılığı elveda anayasa!" diyen öğretim üyesi. Delilleri güçlü olduğu ve kimse itiraz edemediği için Hoca'nın üzerine de gidemiyorlar.

Hukuk ve ilahiyat fakültelerini bir arada ele aldığı ve kıyasladığı makalesinin ikincisini yayınladı. Birincisinde; hukuk fakültelerinin neden gelişemediğinin üzerinde duruyor.

Zaten kuvvetler ayrılığına, anayasaya veda edildikten sonra hukukun esamisi okunmaz.

Kurulalı 10-15 yıl olmasına rağmen pek çok hukuk fakültesinde öğretim üyesi sayısı 10-15'i geçmiyor. Yeni kurulan hukuk fakültelerinde "prof." unvanlı öğretim üyesi iki.

Daha vahimine işaret ediyor Prof. Dr. Kemal Gözler... Türkiye'de hukuk fakültelerinde bazı dersleri hukuk fakültesi mezunu olmayan öğretim üyeleri veriyormuş. Sedat Albayrak'ın tivitini veriyor önce:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar