Helâli haramı karıştırdılar

Her seçim öncesinde Ak Parti'de bir "maddî" hareketlilik başlıyor. Bizzat R. T. Erdoğan poşet poşet Çaykur çayı dağıtıyor. Çaykur, Varlık Fonu'na devredilmişti. Varlık Fonu'nun başkanı da...

Her seçim öncesinde Ak Parti'de bir "maddî" hareketlilik başlıyor. Bizzat R. T. Erdoğan poşet poşet Çaykur çayı dağıtıyor. Çaykur, Varlık Fonu'na devredilmişti. Varlık Fonu'nun başkanı da kendileri. (Sahi niye özelleştirilmedi? Bir Katarlı talip olursa ne yaparlar bilemiyorum!)

Sigarayla çayın keyfi başka olur! Ama...

Ali Erbaş, "Sigara haram!" dedi. Belki zararının şiddetini göstermek için böyle bir ifade kullandı. Bir Diyanet İşleri Başkanı'nın ağzından çıkan söz ölçülü olmalıdır. Hemen her kelimesi dine bağlanır. Onun "haram" sözüne ister istemez ilâhî bir anlam yüklenmiştir.

Bu tür olur olmaz "Katli vaciptir!", "Haramdır!", "Cehennemliktir"... sözleri dinin "kaplama alanı"nı daraltır. İnsanları "Din bu ise!..." deme noktasına getirir.

En büyük çelişkimiz "asrî zaman" ile "din" arasındaki derin uçurumdur. Biz zamanın getirdikleri karşısında ebkemiz; müçtehit geçinenler, dilimizi bağlamışlar, kulağımızı tıkamışlardır. "Güncelleme" sözü etsen, "Zinhar kâfirsin!" derler, karşımıza dikilirler. Reis bile, bir ara kimsenin itiraz edemeyeceği Mehmet Âkif'ten cesaret alarak "güncelleme" bahsine girdi; ancak arkası gelmedi. 

Halkın gönlünü ferahlatacak bir izah getiremiyoruz; sadece korkutuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar