HDP yolun sonunda (mı?)

"Terör örgütü" vasfını taşıyan yapılanmalarla bağlantılı partiler ya çok dar alanda tutulmuşlar ya da kapatılmışlardır. Bunun en açık örneği İspanya'dır. Birkaç defa...

"Terör örgütü" vasfını taşıyan yapılanmalarla bağlantılı partiler ya çok dar alanda tutulmuşlar ya da kapatılmışlardır. Bunun en açık örneği İspanya'dır.

Birkaç defa yazdım. Zamanında İspanya'nın Bask bölgesine gittim, araştırdım.

Bask bölgesinin bağımsızlığı için silah kullanan ETA'nın siyasî kanadı Batasuna kapatıldı ve AİHM de bunu tasdik etti. ETA (veya Batasuna) sokakları, geçitleri nasıl sloganlarla, "kahramanlarının" fotoğraflarıyla donattığını gördüm. Ve çatışmaya da şahit oldum. Şahit oldum dediysem şöyle: Yayın organları Egin gazetesine gidecek kimi bulursam konuşacaktım. Egin, San Sebastian'ın banliyosu diyebileceğimiz Hernani'de. Hernani'ye vardık. Yemyeşil dağın dibinde. Dağdan silah sesleri geliyordu. Etrafa sorduk... Kimseden ses yok. İnsanlar suskun. Suskunluk her şeyi anlatıyordu. Sonra öğrendik tabiî... Çatışma çıkmış.

Bu ayrıntıyı yazmamın bir sebebi var. Gittiğimiz gün İspanya'da millî bayrammış. Gazetenin dış haberler müdürü Teresa Toda'yı evinden çağırdılar. Biraz ketumdu ama konuştuk. Çok sonra bu hanım nerelerde diye araştırdım. Meğer 2007'de hapse atmışlar, 2013'te çıkmış. Hücreye tıkmışlar, epey eziyet çekmiş.  Diyeceğim o ki, İspanya da gazetecileri hapse tıkıyor. 

HDP, PKK'nın askerlik şubesi gibi... Devletin "terör örgütü" dediği PKK'ya HDP'liler bir kere olsun "terör örgütü" diyebildiler mi? Bir kere olsun "Türkiye'yi parçalamak istiyorlar." lafını ettiler mi?

HDP, PKK'nın "meşru" beslenme alanıdır. HDP'liler vasıtasıyla para toplayabilirler, kenevir yetiştirebilirler, uyuşturucu imal edebilirler... Kara para aklayabilirler. Her şeyi yapabilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar