Hakkâri'de bahar!

Hakkâri'de "Cumhuriyet Devrinin Bir Serhat Vilayeti Hakkâri" konulu uluslararası bir sempozyum düzenleneceğini öğrenince ne yalan söyleyeyim heyecanlandım...

Sempozyumun öncüsü Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi. Ev sahipleri ise Hakkâri Valiliği, Hakkâri Üniversitesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü. Sempozyum, 2 Mayıs'ta başladı, 4 Mayıs'ta bitti.

DTCF'den dönem arkadaşım tarihçi Prof. Dr. İsmail Özçelik DTCF Kantin Grubu'na, oradan bilgiler aktardıkça merakım daha da arttı. İsmail'i aradım, ayrıntılı bilgi istedim.

Atatürk Araştırma Merkezi'nin başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan'ın gayretlerini bilirim. Hakkâri'ye uzanması takdire şayan.

Hakkâri deyince, kimilerinin aklına Ferit Edgü'nın "Hakkâri'de Bir Mevsim" romanı ve bu romandan çekilmiş aynı adlı film gelir. "Sol"un romancılığı bana hep şabloncu gelir. Dili de yapmacıktır. Konular, "gerçeklik" adına hep bir tarafa çekilmek istenir. Kendilerini pazarlamaları, birbirlerine destekleri güçlüdür! (Araştırdığım, kitaplarını yazdığım için "örgütlü" çalışmalarını iyi biliyorum!) 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar