Günah demek bu kadar kolay mı?!

DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek "fetvacıların fetvacısı" Prof. Dr. Hayrettin Karaman'dan geldi.Ali Erbaş, "Sigara haramdır!" deyip kestirip atmıştı. Ak Parti hükûmetlerinin, her şey bir tarafa, sigara...

DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a destek "fetvacıların fetvacısı" Prof. Dr. Hayrettin Karaman'dan geldi.

Ali Erbaş, "Sigara haramdır!" deyip kestirip atmıştı. 

Ak Parti hükûmetlerinin, her şey bir tarafa, sigara hususunda aldığı tedbirler çok yerinde.

Geçmişte "Tütün haram mı, değil mi?" tartışmaları bilindiği hâlde, neden haram noktasına gelinmemişti de, Ali Bey, birden çıkıp "Haramdır." deyip nokta koymak istemişti? Biliyor ki, milyonlarca insan sigara içiyor ve biliyor ki, milyonlarca insan "günaha girmiş" görülüyor. Şimdiye kadar ifade edilmeyen "günah" neden birden ifade ediliyor? Günah buysa başımın üstünde yeri var, deyip, dinî bir tabirin tahfif edilebileceğini hiç mi düşünmedi Ali Beyimiz!

Dedem hafızdı, imamdı. Eğitimini Yozgat'ın ünlü Çapanoğlu Camisi'nde görmüştü. Öyle bir tütün içerdi ki... Derslerinde hiç mi "haram" sözü edilmemişti? Ölene kadar keyifle tüttürdü. Öyle bir keyif ki, tabakasını açar, özenle tütünü sarar ve kavla tutuştururdu. Çakmak da vardı, kibrit de. Ama o illâ çakmak taşını çakacak, kavın ucunu yakacak! 

Bir de eskilerin "enfiye" tiryakiliği vardı. Romanlarda çok geçer. İnce ince kıyılmış, neredeyse toz hâlini getirilmiş tütün buruna çekilir ve hapşırdıkça hapşırılır. (Enf: Burun).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar