Feveran ettiklerine göre var bişi!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, önceden tartışılmayan, olgunlaştırılmayan bir kanunun 26 Haziran 2009 gece yarısı TBMM'ye getirilip 13 dakika içinde, alelacele geçirilmesini masaya yatırması iktidarı öyle bir telaşlandırdı ki, hem de nasıl!...

R. T. Erdoğan, geçen çarşamba partisinin grup toplantısında, bütün milletvekillerinin İlker Başbuğ'a dava açmasını istedi. 

Önceki gün suç duyurusunda bulundular.

İlker Başbuğ'un ne demek istediğini anlamak için ilk konuşmasını da, sonra R. T. Erdoğan'ın öfkelenip "Bu boru göstermeye benzemez!" dedikten sonra yaptığı açıklamayı da dikkatli okudum.

Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ve her dünya vatandaşının soracağı soruyu, "Söz nereye çekilmek isteniyor?" dense de herkes sormalıdır. Sen de çıkar cevabını verirsin, "Ben hükûmetim. Gece yarısı 'jeton' düştü. Böyle bir kanunu uygun gördüm." dersin olur biter. Feveran etmelerinin halkı işkillendireceğini bilecek tecrübeye sahipler hâlbuki. İnsanlar, Ak Parti ekâbirinin feveranını görünce "Öfkelenmeleri suç bastırmak istemelerinden başka bir şey değil." diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar