‘Ezan’ provokasyonuna kim alet oluyor?

Birileri hassasiyetleri kaşıyor, birileri de kimin neyi, niçin yaptığını bilinmeden suçluyu hemen ilan ediyor.12 Eylül öncesinde provokasyonlar nice cana mal oldu. Malatya’nın sevilen ismi Belediye Başkanı Hamit...

Birileri hassasiyetleri kaşıyor, birileri de kimin neyi, niçin yaptığını bilinmeden suçluyu hemen ilan ediyor.

12 Eylül öncesinde provokasyonlar nice cana mal oldu. Malatya’nın sevilen ismi Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu posta yoluyla gönderilen bombalı paketin elinde patlamasıyla gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını yitirdi. Ardından büyük olaylar çıktı.

Alevîleri ve Sünnîleri karşı karşıya getirme provokasyonları... Maraş hâdiseleri ve daha niceleri...

Kimileri Türkiye’yi zayıf düşürmek ve parçalamak, kimileri hâdiselerin şiddetinden kendilerine iktidar payı çıkarmak istemişlerdir. 12 Eylül Darbesi’ne böyle gelinmiştir.

Ezan, bir kesimin değil hepimizin hassasiyeti. Ezanın susturulmak istenmesi, alaya alınması insanları rencide eder, öfkelendirir.

En son İzmir’de camilerimizde, sisteme girilerek, İtalyan komünistlerin, faşist Mussolini’ye başkaldırma marşı Çav Bella ezan yerine dinlettirildi. Hepimiz bu hâdisenin üzerine gitmemiz, meselenin mahiyetin araştırmamız gerekirken, ezana müdahaleyi, bir partinin üzerine yürüme fırsatı gördüler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar