Ezan ıslıklandı mı?

Taksim'de 8 Mart'ta kadınlar yürüdüler. Daha doğrusu yürümek istediler. Polis müdahale etti. Başörtülüler de vardı içlerinde. (Ayırdığım için "başörtülü" demiyorum. Ak Parti'yi...

Taksim'de 8 Mart'ta kadınlar yürüdüler. Daha doğrusu yürümek istediler. Polis müdahale etti. Başörtülüler de vardı içlerinde. (Ayırdığım için "başörtülü" demiyorum. Ak Parti'yi "dava=din" görenler başörtüyü ölçü aldığı için belirtiyorum.)

R. T. Erdoğan'ı, önceki akşam, haberlerde dinlerken irkildim. Yine halkın dinî hassasiyetine oynamak istiyordu. "Ezan-ı Muhammedîye'ye ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Bunların tek ittifakı ezan bayrak düşmanlığıdır!" diyor, "ıslıklama" sahnesini kalabalığa videodan gösteriyordu.

Sonra o videoyu seyrettim. İstiklal Caddesi'nin Taksim'e açılan tarafında Fransız Başkonsolosluğu'nun yakınında derme çatma, ikinci kat mescidi var. Bir de cadde üzerinde Ağa Cami... Ezan sesi felaket yüksekti... "Felaket" kelimesini bilerek kullandım "çok yüksekti" de diyebilirdim. Sanki ezanı halkın beynine çakmak için okuyorlar. Bu hususu birkaç defa bu köşede yazdım. Namaza davet, ezanı beyne çivilemek değildir. İslâmî hassasiyeti olan çok insan, benim gibi, bu meseleyi dile getiriyor. Şimdi bunu tartışmayacağız. (Kalabalığın görüntüsü yukarıdan, belki de minareden çekildiği için ses çok yakından da böyle yüksek duyulmuş olabilir.)

Gördüğüm kadarıyla binlerce kadın Taksim'e toplanmış. İstiklal Caddesi'ne akmak istemişler. Polis izin vermiyor. İtişip kakışıyorlar. Kadınların öfkesi bir başka mı oluyor ne! Hiç yılmıyorlar, abandıkça abanıyorlar.

Bu toplananlar feministler... Kadınlığı başka anlayanlar diyeyim. Din iman meselesinde pek hassasiyetleri olduğu da söylenemez. Ama şimdiye kadar ezan okunurken ıslıklandığını hiç işitmedim.

"Kitle psikoloji"sini biliyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar