Etnikçi parlamento nasıl olur?

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu bir rapor yayınlıyor. Raporda akıl dışı ifadeler yer alıyor:"Türkiye Toplumu ve onu oluşturan bireyler çok kimlikli olmakla birlikte başat aidiyetini tek kimlik...

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu bir rapor yayınlıyor. Raporda akıl dışı ifadeler yer alıyor:

"Türkiye Toplumu ve onu oluşturan bireyler çok kimlikli olmakla birlikte başat aidiyetini tek kimlik üzerinden ifade edilmesi ihtiyacı doğduğunda hiçbir kimlik grubu tek başına toplumun çoğunluğunu oluşturmamaktadır." (8 Mayıs 2020)

Anayasayı yok sayan böyle bildiriden "Yukarı"nın haberinin olmadığını düşünebilir miyiz?

Yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu daha ileri söz ediyor, "etnik parlamento" fikrini dile getiriyor:

"Türkiye gibi ülkelerde Meclis'in niye çok önemli biliyor musunuz? Çünkü biz imparatorluk bakiyesiyiz. Biz yeknesak, tek bir kimlikle tanımlanabilecek, tek bir oryantasyonla, kültürel dokuyla tanımlanacak ülke değiliz. Şu anda Boşnak, Gürcü, Çeçen, Arnavut, Arap, Kürt, Uygur vatandaşlarımızın yansıdığı bir Meclis bu ülkenin birliğini temsil edebilir." (Karar, 4 Haziran 2020)

A. Davutoğlu'nun sözleri henüz soğumadan,"Türklüğü anayasadan kaldıracağız." diyen Ayşenur Bahçekapılı Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığına tayin ediliyor. (5 Haziran 2020)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar