'Ermenistan'ın çapını aşar'

 Ermeni militanlar, Tovuz'a saldırdıklarına göre, hedefte doğrudan Türkiye var, demektir. Tovuz, Azerbaycan ile Türkiye'nin bağlanma noktası. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru ve TANAP'ın...

 Ermeni militanlar, Tovuz'a saldırdıklarına göre, hedefte doğrudan Türkiye var, demektir.

Tovuz, Azerbaycan ile Türkiye'nin bağlanma noktası. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru ve TANAP'ın başlangıcı olan Güney Kafkasya doğalgaz boru hatları geçiyor.

R. T. Erdoğan'ın dediği gibi, bu saldırı Ermenistan'ın çapını aşar.

Bir diğer mesele, Tovuz'un Gürcistan'la sınır olması. Gürcistan sınırının öbür tarafı Ahıska... Türklerin yurdu.

Ahıska üzerine çok yazdım. Biliyorsunuz, Ahıskalıları, Şimdi Rusların dolaydan hâkimiyet kurduğu, Donetsk yakınlarındaki kamplarında ziyaret ettim. Gürcistan'da da başka ülkelerde de araştırdım. Özellikle vurguluyorum. Stalin'in sürdüğü Türkler/Müslümanlar içinde yurtlarına dönemeyenler sadece Ahıskalılardır. Bu dönemeyişi gazeteci olarak dert edinmiştim!

Ahıskalılar göçürüldükten sonra Türklerin topraklarına Ermeniler yerleştirilmiştir. Ahıska'yı sınırları içine alma emelleri olmadığını kimse söyleyemez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar