'Demokrasi' ve 'hukuk' vurgusu neyin nesi!

"Hukuk reformu" dediklerinde, neyi anlarım? Önce muhalefetin en çok tenkit ettiği ne ise ona bakarım. Muhalefet dediğin yüzde 49 oya sahiptir ve tenkit ettikleri, bütün siyasî partilere oy verenlerin yüzde 99,5'unu karşılar....

"Hukuk reformu" dediklerinde, neyi anlarım? Önce muhalefetin en çok tenkit ettiği ne ise ona bakarım. Muhalefet dediğin yüzde 49 oya sahiptir ve tenkit ettikleri, bütün siyasî partilere oy verenlerin yüzde 99,5'unu karşılar. Yüzde 0,5 ise, mevcut adaletsizlikten nemalananlardır. Onlar hesap dışıdır.

Muhalefetin tenkitleri dikkate alınmadığı müddetçe ne yaparsanız yapın yaptıklarınız "cila" olarak kalacak, çok geçmeden de altındaki "pas" ortaya çıkacak, eskisinden daha kötü, daha hukuksuz vaziyete gelinecektir.

Eğer "Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçtik. Tenkit yetkisi de karar yetkisi de Cumhurbaşkanlığı'ndadır. Muhalefetin bizim için kaale alınacak bir tarafı yoktur." diyorsanız o zaman kimsenin söyleyecek bir sözü olmaz, olamaz. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.

Unutmayın ki, belirleyici olan halktır. Halk temsilcilerini Ankara'ya göndermiş, en çok oy alana da az oy alana da kendi aranızda bir denge kurun, ülkeyi birlikte idare edin, demiştir.

Seçimle geliyorsanız, parlamentoyu yok saysanız, son kararı yine siz verseniz dahi, halkın sesine kula kabartmanız şart. Bu denge halkın sözcüsü muhalefet partilerince kurulur.

Muhalefete kulak vermek halka kulak vermektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar