'Dava'dan döneni!...

Ak Parti'de iç savaş kızışacak. R. T. Erdoğan Saraybosna dönüş yolunda mutat tayyare muhabbetinde, yeni parti kuracaklara karşı atağa geçtiğini ilân itti.O muhabbette, bir sözü dikkatimi çekti.

Ak Parti kurucularından Ali Babacan, partisinden istifa etmeden önce, nezaket gösterip R. T. Erdoğan'a veda etmek istemiş. Veda sırasında R. T. Erdoğan Babacan'a: "Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz." demiş.

Ya kendileri gibi, partisinden ayrılanı 'İslâm'dan ayrılmış gibi gören Necmettin Erbakan'ın partisinden ayırılırken, o da acaba yüzlerine "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz." demiş midir? Bu tarz yapılarda İslâm kendi anlayışları ve mensubiyetleriyle sınırı olduğu için Erbakan "ümmet" demese bile yine "İslâmcılığı" kastederek "dava"dan döndüklerini ve hâliyle ümmeti parçaladıklarını söylemiştir. Elbette bir yere gidemeyeceklerini de, çok zeki idi Erbakan, bir başka şekilde mutlaka ifade etmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar