Cezayir'e kim yardım etmişti?

Libya'yı konuşuyoruz, Suriye'yi, Irak'ı konuşuyoruz, Cezayir nereden çıktı? diyeceksiniz.Hepsi Müslümanların ülkesi ve hepsi Osmanlı'nın bir parçası ve hepsi biziz.Müslüman ülkelerdeki karıştırmaları, saldırıları bizimle bağlantılı görmeliyiz. Emperyalist güçler, Müslüman ülkelerde ne kadar ileri adım atarlarsa bize o kadar yaklaşmış olacaklardır.

BAE emirleri, Suudî Hanedanı, Mısır diktatörlüğü emperyalistlerin kuklası... Ve bize düşmanlar. Sadece buradan anlayın, asıl hedefin kim olduğunu.

Cezayir'e yardım meselesi... Cezayir, 300 yıl Osmanlı'nın toprağı olarak kaldı. Moriskoları bilir misiniz? Moriskolar, Endülüslü Müslümanlardır. Zorlamayla çift inançlı görünseler de temelleri İslâmiyettir.  Desteğimizle İspanyolların kıyımından kurtarılarak, Osmanlı sahasına, Cezayir'e, Tunus'a yerleştirilmişlerdir. Neresinden baksanız, Kuzey Afrika'da, bizim bir damarımız var.(İbn Haldun, Mukaddime'sinde, yöreyi "İfrîkıye" diye tesmiye eder.)

1954'te, Cezayir Millî Kurtuluş Cephesi'nin başlattığı bağımsızlık hareketini bastırmak isteyen Fransızlar çok kan döktüler. Ülke, nihayet, 1962'de bağımsızlığına kavuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar