'Bu statları biz yaptık biz!'

Cumhurbaşkanlığı ve Ak parti sitelerine baktım.  R. T. Erdoğan'ın iftar konuşmalarını her iki site de veriyor. R. T. Erdoğan'ın iki sıfatı var: "Ak Parti Genel Başkanı" ve "Cumhurbaşkanı"(=Halkın başkanı)...

Her iki sitede haber acaba tek kalemden mi çıkıyor diye merak ettim. Tek kalemden çıkmıyor. Ayrı ayrı haberleştiriliyor.

Oldum olası, iftar sofralarında politika konuşulmasına şaşarım. Dinî bir vecibenin yerine getirildiği mekânda, kürsüye çıkıp politik nutuk atıyorlar. Dinin neresinde bu tür politik nutuk? Hani dinin gereklerinden, orucun faziletinden, Hak Teâlâ'nın buyruklarından, İslâm birliğinden konuşulsa, kardeşliğe vurgu yapılsa amenna... Bakıyorsunuz, insanlar ayrıştırılıyor, rakipler düşmanlaştırılıyor. Olacak şey mi?

Devleti yönetenler ayrıştırırsa, halk ne yapmaz ki...

R. T. Erdoğan'ın Beyoğlu Belediyesi'nin iftarında attığı nutuk akla ziyan desem cezaî müeyyidesi var mı bilmiyorum. Varsa, söylememiş sayın muhterem savcılar! (Düştüğümüz hâle bakın! Kullandığımız kelimeleri nasıl seçeceğimizi bilemez olduk!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 173 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 602 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 267 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 335 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 591 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar