Bir imza da Abdülhamit için!

Adülhamit'e suikastı biliyorsunuz... 1905'te Ermenici militanlar düzenlemişlerdi. Kim/kimler sevinmişti? En sevinen "Milletim nev-i- beşerdir, vatanım rû-yi zemin" diyen "entelektüel" Tevfik Fikret'ti. Tabiî bir de yabancılar.Prof. Dr. Erhan...

Adülhamit'e suikastı biliyorsunuz... 1905'te Ermenici militanlar düzenlemişlerdi. Kim/kimler sevinmişti? En sevinen "Milletim nev-i- beşerdir, vatanım rû-yi zemin" diyen "entelektüel" Tevfik Fikret'ti. Tabiî bir de yabancılar.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu yazınca aklıma geldi. Erhan Afyoncu, Abdülhamit'e suikastı ele alırken sözü, dolaydan, 1128 imzalı o meş'ûm bildiriyi "temize çıkaran" Anayasa Mahkemesi'nin Ali Kemallerinin kararına getiriyor.

Onun Millî Savunma Üniversitesi Rektörü olması makalesini daha anlamlı kılıyor. Çünkü, Entelektüellerimizin "PKK Bildirisi", askerimize karşı. Askerimizi "yabancı", katliamcı, yıkıcı; PKK militanlarını "yerli", "yurt" savunucusu olarak vasıflandırıyor. Ali Kemallerinin kararı karşısında, subay yetiştiren bir üniversitenin başındaki ilim adamımızın entelektüellerimizin hâl-i pür melâlini ortaya koyan makalesi, ibretlik. (Sabah, 4 Ağustos 2019).

Ermenici militanlar II. Abdülhamit'in cuma namazına gidişini gözlerine kestirdiler. Tarih: 21 Temmuz 1905. Arabaya 80 kg. patlayıcı yükleyip Padişah'ın geçiş yoluna göre tertibat aldılar.

Şeyhülislam Cemalettin Efendi, namaz çıkışı Abdülhamit'i lafa tuttu. Suikastçılar, bunu hesap etmemişlerdi. Saatli bomba dakikasında patladı. Padişah sağ kurtuldu ama çevredeki 26 insan hayatını kaybetti.

Suikastçı başı yakalandı. Ancak, sonrası düşündürücü. Batının baskısıyla serbest bırakıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar