Bir Haçlı saldırısı!

Dün bu köşede, Kerime Yıldız'ın "Post-modern Haçlı Seferi: Sinema" kitabından bahsettiğimiz sırada, dünyanın öbür ucunda, Yeni Zelanda'da, saldırıya geçilmişti bile. 49 Müslüman...

Dün bu köşede, Kerime Yıldız'ın "Post-modern Haçlı Seferi: Sinema" kitabından bahsettiğimiz sırada, dünyanın öbür ucunda, Yeni Zelanda'da, saldırıya geçilmişti bile. 49 Müslüman kardeşimiz, Haçlı zihniyetin kurşunlarına hedef olmuş şehit düşmüştü.

Avusturalya ve Yeni Zelanda birbirine yakın. İkisi de İngiliz Milletler Topluluğu'na dâhildir. İngiltere, sözünü geçirmek ve hâkimiyetini sürdürmek için, eski sömürgelerini, Churcill'in geliştirdiği bir planla "İngiliz Milletler Topluluğu" içinde tutmak istemiştir. Churcill, eski sömürgeleri, içten içe sömürmek, kendilerine ram etmek için "üç daire" stratejisini uygulamaya sokmuştur: 1. İngiliz Milletler Topluluğu; 2. Amerika Birleşik Devletleri ile stratejik ortaklık seviyesinde ilişkilerin kurulduğu Anglosakson ekseni, 3. İngiltere'nin belirleyici bir rol oynamak istediği Avrupa.

Biz, kendi insanımıza sahip çıksak, Balkanların öbür ucundan Mançurya kıyılarına, Deşt-i Kıpçak'tan (Ukrayna'nın derinliklerinden) Sibirya'nın buzullarına uzanan Türk topluluklarının mutluluklarını istesek, işbirliği stratejisi uygulasak, şartlar uygunsa bağımsızlıklarını ele alsalar desek, bize "Irkçı! Turancı!" diye saldırıyla geçerler. İlk önce kendi ülkemizde, aynı dili konuşanlarımız musallat olurlar! Haçlı zihniyetinin uşaklığı işte! 

Cani Avusturalyalı, Müslümanlara saldırdığı ülke ise Yeni Zelanda. Her iki devletin başkanının kim olduğunu biliyor musunuz? İngiltere Kraliçesi! Bu iki ülkenin başındakiler "genel vali"dir.

Büyük Okyanus'un ta öbür ucundaki Avusturalya kıtasını, Avrupa kıtasından ayrı düşünemeyiz... Avrupa kıtasındakilere "Türkler!" deyince gözleri fal taşı gibi açılır. "Şunları Anadolu'dan sürüp atamadık." derler. Hiç şüpheniz olmasın, Yeni Zelanda ve Avusturalya'da da aynı kandan insanlar, aynı kaygıdadırlar.

Yarın Çanakkale Savaşı'nın 104. yıldönümü... İngilizler sömürgelerinden asker toplayıp Çanakkale Boğazı'na dayanmışlardı. İçlerinde Anzak dedikleri Avusturyalılar ve Yeni Zelendalılar da vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar