Bir güzellik ve bir vahşet örneği

Putin önemli bir söz etti… "Savaş Ermenistan topraklarında olmuyor." dedi. Ermenistan ısrarla Putin'den yardım istiyor. Putin de yardıma -şimdilik- yanaşmıyor. Sovyetler dağıldıktan sonra Ermeniler, Sovyetler zamanında...

Putin önemli bir söz etti… "Savaş Ermenistan topraklarında olmuyor." dedi. Ermenistan ısrarla Putin'den yardım istiyor. Putin de yardıma -şimdilik- yanaşmıyor.

Sovyetler dağıldıktan sonra Ermeniler, Sovyetler zamanında bile Ermenistan'a bağlı Karabağ'a saldırmışlar, Azerbaycan içlerine kadar ilerlemişlerdi. Ermeniler saldırdı, diyoruz ama asıl saldıranlar Azerbaycan topraklarında ilerleyenleri artlarından itekleyen Ruslar.

Putin'in savaşın Ermenistan topraklarında olmadığını hatırlatmasının altı çizilmelidir. Bu sözleri "Ermeniler! Siz Azerbaycan topraklarını işgal ettiniz." diye okumalıyız.

Putin madem bu sözleri etti, o zaman Erivan'a, kendi topraklarına çekilmeleri için baskı yapması gerekmez mi?

Dağlık Karabağ'ın ayrı bir statüsü vardı. Azerbaycan, Dağlık kısma girerse ne olacak? Rus askerleri Hankenti'nde. Türklere saldıran çetelere liderlik etmiş Ermenistan'ın eski cumhurbaşkanı Koçaryan -kendisi de bu bölgeden- Rus askerleriyle görüntüler veriyor.

Türkler ("Azerîler" demiyorum) ilerliyor... Bir köye giren askerler Ermeni kadınla karşılaşıyorlar, hâl hatır soruyorlar. Ermeni kadının "Evinize hoş geldiniz." demesi anlamlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar